Gazdaság

Jobbik: a személyi jövedelemadónk tizedét ajánlhassuk fel a szüleinknek

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Jobbik szülőtámogatási járadék bevezetését szorgalmazza – jelentette be Facebook-videójában a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel, hivatkozva többek a háború nyomán kibontakozó válsághelyzetre, az elszabadult inflációra, a gyenge forintra, ami tovább drágít mindent, és arra, hogy az áremelkedésekkel nem tartanak lépést a nyugdíjak és szociális ellátások.

Szerintük ebben a helyzetben kiemelten fontos a generációk közötti szolidaritás – ennek jegyében lehetővé tennék minden magyar munkavállaló számára, hogy a saját befizetett szja-ja 10 sszázalékával támotgathassa a saját szüleit, a saját családját, és erről közvetlenül rendelkezhessen. Azaz utalhassa azt a szülei számlájára.

Javasolják továbbá, hogy az szja-s szülőtámogatás lehetősége a válság után is maradjon fenn, egy későbbi megállapodás alapján rögzített kulccsal. Úgy vélik, ennyi a költségvetésbe is bőven belefér, és remélik, a kormány is támogatja majd felvetésüket.

Személyi jövedelemadóból 2867 milliárd forintos bevételt állított be a Pénzügyminisztérium az idei évre a költségvetésben, 149 milliárd forinttal többet, mint amennyit a tavalyi évre vártak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik