Gazdaság

138 milliárdból építhet sztrádát a keleti csücsökben a Duna Aszfalt

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
Szíjj László cége kilométerenként majdnem 5 milliárdból építheti a gyorsforgalmit, de ebben benne van egy Kraszna-híd is.

Nettó 138,46 milliárd forintnál kicsivel több pénzből építheti meg a szatmári M49-es autóutat a sok közbeszerzést nyerő, Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt – írja az Alfahír az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

Az M3-as autópálya és Ököritófülpös közti 28,2 kilométeres, kétszer két forgalmi sávos autóutat kell a cégnek megépíteni. Ez 4 darab különszintű és 5 darab körforgalmi csomópontot, 22 darab műtárgyat (közte egy Kraszna-hidat), kétoldali komplex és egyszerű pihenőt, valamint a szükséges közműépítést is tartalmazza. A projekt része a Győrteleket elkerülő 3,3 kilométer hosszú útszakasz is.

Az Alfahír számításai szerint az enyhén hullámos terepen az építkezés kilométerenként 4 milliárd 895 millió forintba fog kerülni. Azt írják, a Duna Aszfalt a tenderen a Strabagot, valamint a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. konzorciumát előzte meg.

A Magyar Építők oldalán közzétett térkép szerint az autóutat később tovább építik majd az államhatárig, azaz Csengerig, ahonnan Szatmárnémeti és Románia felé lehet majd autózni tova.

Kormány.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik