Gazdaság

A Duna Aszfalt elemzi az állami autópálya-koncesszió kiírásának részleteit

MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI Fotó: Kovács Tamás

Egyelőre nem döntött a Duna Aszfalt arról, hogy részt vesznek-e az európai közbeszerzési értesítőben megjelent állami pályázatom, ami koncesszióba adna egy jelentős mennyiségű hazai autópályát, közölte a cég a magyarepitok.hu megkeresésére.

Kapcsolódó
Ontja a nyereséget az autópályák üzemeltetése, Rogánék mégis szabadulnának tőle
Harmincöt évre adnák magánkézbe az autópályákat. A piacon csak találgatják, egyáltalán milyen cégek jöhetnek majd szóba a biznisznél.

Dr. Ónodi Barna szóvivő arról beszélt, a Duna cégcsoport jelenleg is egy jelentős méretű koncessziós szerződés végrehajtásán dolgozik Afrika egyik legjelentősebb infrastrukturális fejlesztésében, így az elmúlt időszakban megfelelő ismeretet és kellő szakmai gyakorlatot szerzett azokról a nehézségekről, amelyek egy ilyen bonyolult folyamat során felmerülhetnek.

Szakértőink jelenleg is elemzik a hazai felhívás részleteit, amely vizsgálatot követően tudunk arról dönteni, hogy az előminősítésnek megfelelő kiírásban részt fogunk-e venni. Ha a részvétel mellett döntünk, akkor az előminősítő dokumentáció beadásának a határideje: 2021. július 6.

– fogalmazott.

Azt is hozzátette, a Duna Aszfalt kapcsán a lakosság az elmúlt évtizedekben azt tapasztalhatta, hogy a munkákat határidőre, a kívánt jó minőségben, a szerződés szerinti áron végezték el.

Ezért a szakértőink számára jelenleg az az eldöntendő kérdés, hogy a koncesszióval járó rendkívüli kockázatokra felkészülve, a jövőben is a hazai lakosság biztos útszolgáltatói tudunk-e maradni

– mondta.

A Duna Aszfalt azé a Szijj Lászlóé, akinek a luxusjachtján tavaly nyáron lefotózták Szijjártó Péter külügyminisztert az Adrián.

Kapcsolódó
Adriai luxusjachton fotózták le Szijjártót, miközben Facebook-oldala szerint irodában egyeztetett a fehérorosz helyzetről
A külügyminiszter a Szíjj László tulajdonában lévő hétmilliárd forintos luxusjachton töltötte az időt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik