Közélet

Szíjj azt tervezgeti, télre áttelepíti a jachtjait a Karib-térségbe

Egy jacht bérbeadásával foglalkozó cég tulajdonosaként nincs közvetlen befolyásom arra, hogy kik és mikor bérlik ki azt, vagy, hogy éppen ki a bérlő vendége, ahogy nem velem kell megegyezni abban sem, ha például valakinek egy kapubejárót kell leaszfaltozni – ezzel a válasszal ütötte el az egyik leggazdagabb magyar, Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa a Portfolio.hu arra vonatkozó felvetését, hogy rendszeresen fordulnak meg kormányközeli üzletemberek a jacthján, de volt ott miniszter is. Nem írták le, de Szijjártó Péter külügyminisztert fotózta le az Átlátszó munkatársa, volt is belőle idehaza kisebbfajta felhördülés. Egyébént érdemes felidézni: a nyilvánosan elérhető adatok alapján egy napra 10 millió forint körüli összegért bérelhető ki egy olyan luxusjacht, amilyennek a fedélzetén lefényképezte Szijjártó Péter külügyminisztert az Átlátszó fotósa tavaly nyáron. A máltai bejegyzésű, a negyedik leggazdagabb magyar, Szíjj László tulajdonába tartozó, Lady Mrd-re keresztelt hajót az egyik legjelentősebb szuperjachtgyártó, az olasz Benetti készítette.

Szíjj úgy fest, meglátta az üzleti lehetőséget a jachtokban. Ez arra a kérdésre adott válaszából következi, amely arra vonatkozott, hogy hány jachtja van. Erre azt felelte: „kezdetben egy kisebb hajóval rendelkeztem, majd, amikor láttam, hogy ezeket a jachtokat nagyon jó áron ki lehet adni, beruháztam még két nagyobb hajóba. A Covid-járvány miatt felértékelődött ez az üzlet, azt tervezem és számolgatom, hogy a téli időszakra áttelepítem őket a Karib-térségbe, és így két szezonban is ki tudjuk őket használni.”

Szíjj arról is beszélt, hogy a Duna Aszfalt elindult a 35 éves sztrádaüzemeltetési koncessziós pályázaton. Az interjúban szó esik még az utak állapotáról, minőségéről, az osztrák és magyar aszfaltról, terjeszkedésről, cégutódlásról, ingatlanfejlesztésről is, aki szeretné tudni, mit mondott erről pontosan Szíjj, kattintson a portál cikkére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik