Gazdaság

Megint leállt a Képzési Hitel igénylése

diakhitel.hu
diakhitel.hu

Olvasóink hívták fel a figyelmünket arra, hogy megint leállt a Képzési Hitel igénylése. Már nem először, szeptemberben is volt erre példa. A szeptember végi, októberre is áthúzódó leállás után október 9-től módosultak a Képzési Hitel igénylésének feltételei.

Most megint a következő üzenet jön fel oldalán, a Képzési Hitel igénylése menüpont kiválasztása után:

Kedves ügyfelünk, tájékoztatunk, hogy technikai okok miatt a Képzési Hitelek jelenleg nem igényelhetőek. Megértésed ezúton is köszönjük!

Kedden érdeklődtünk a Diákhitel Központ Zrt.-nél, mi az oka, hogy ismét nem lehet képzési hitelt igényelni, mióta nem lehet, illetve mikorra várható, hogy ismét lehessen képzési hitelt igényelni. Amint válaszolnak, frissítünk.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után megérkezett a Diákhitel Központ válasza. Azt írták, hogy a korábbi jogszabálymódosítás miatt újabb informatikai fejlesztés vált szükségessé. Akik korábban igényeltek hitelt, természetesen azok számára továbbra is folyósítunk – tették hozzá.

A Képzési Hitel idén május 31-től igényelhető, a Diákhitel Központnál. Arra szolgál, hogy a tanulással járó esetleges anyagi terhek ne jelentsenek akadályt a szak- vagy felnőttképzésben tanuló, 18-55 év közöttiek számára. Az érdeklődők a Képzési Hitel 1 és 2 közül választhatnak. A Képzési Hitel 1 szabad felhasználású, havi összege 15 ezer forinttól 150 ezer forintig terjedhet. A Képzési Hitel 2 segítségével pedig az önköltséges képzések díját lehet fizetni, a pénzt ebben az esetben nem a tanuló, hanem az oktatási intézmény kapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik