Gazdaság

Már a múlt héten leállt a Képzési Hitelek igénylése

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Még nem sikerült megoldani a technikai problémát, ami miatt leállt a felnőttképzésekhez igénybe vehető Képzési Hitelek igénylése.

Olvasónk értesített minket arról, hogy napok óta nem érhető el a felnőttképzésben résztvevőknek a Képzési Hitelek igényelése. Kipróbáltuk, valóban, ahogy az igénylést elindítottuk volna, mindjárt az elején kiírta a rendszer, hogy technikai okok miatt nem fog menni a dolog.

A Diákhitel Központ Zrt. megkeresésünkre megerősítette, valóban már napok óta nem lehet az újfajta hiteleket igényelni. Mint írták, a Képzési Hitelek online igénylése 2021. 09.23-án késő délután állt le, technikai problémák miatt. Hogy pontosan mi a probléma és mikorra várható a kijavítása, arra nem tértek ki, csak azt közölték még, hogy kollégáik azóta is töretlenül dolgoznak a megoldáson.

Olvasónk arra is panaszkodott, hogy a folyósítások sem mennek, azonban a cég válaszában ezt cáfolta. Leszögezték, a folyósítások nem maradtak el, ahogy a Képzési Hitelekre vonatkozó üzletszabályzatban meghatározták, azokban az időpontokban folyósítanak minden esetben.

Mi az a Képzési Hitel?

Május 31-én nyílt meg a lehetőség arra, hogy a szak- vagy felnőttképzésben tanuló 18 és 55 év közöttiek Képzési Hiteleket vegyenek fel. Az újfajta diákhitellel az a cél, hogy a tanulással járó esetleges anyagi terhek ne jelentsenek akadályt a képzések, továbbképzések elvégzésében, új szakmák elsajátításában. A Képzési Hitel2 szabad felhasználású, havi maximum 150 ezer forint lehet, kamata kedvezményes, 1,99 százalékos. A Képzési Hitel2 kötött felhasználású, azt csak a képzési költség kifizetésére lehet fordítani, legalább három hónapos képzésnél, legfeljebb 500 ezer forint összegben, kamatmentesen – derül ki a diákhitel.hu-n lévő tájékoztatóból. Mindkét hitelt online lehet igényelni, ügyfélkapus hozzáféréssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik