Gazdaság

Dorosz Dávid: Tragédia, ami a gödi Samsung-gyár kapcsán történik

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Pest megyei Önkormányzat közmeghallgatásán Dorosz Dávid, Pest megye 5. számú választókerületének közös ellenzéki képviselőjelöltje online sajtótájékoztatót tartott, hogy szembesítse a Fideszt a Samsung-gyár körüli botránnyal. A közmeghallgatáson a gödi Samsung-gyárral kapcsolatos kérdések is elhangzottak Dorosz Dávid és a Göd-ÉRT Egyesület civil polgárai részéről. Mivel az ivóvíz minőségét is veszélyben érzik a helyiek, a civilek a „tiszta vízért” petíció átadásával is készültek.

Dorosz Dávid az online sajtótájékoztatón közölte, Pest megyében fosztogatás zajlik, elrabolják a gödiek pénzét, nyugalmát, az egészséges élethez való jogát.

Kapcsolódó
„Mit mondjak a gyerekeimnek, érdemes itt gyökeret verni, van itt jövőnk?”
Megkeseríti a gödiek életét a terjeszkedő Samsung-gyár. Az üzem mérete a jelenlegi háromszorosára nő, miközben a mostani zajterhelés miatt is már ezrek szenvednek a helyi városvédő egyesület szerint.

A Samsung-gyár kapcsán a fideszes többség kiszolgáltatta gödöt és a környezetet a multinacionális nagyvállalatok érdekeinek – tette hozzá Dorosz Dávid azzal, hogy a rablássorozatban nagy szerepet játszik a Pest megyei önkormányzat fideszes vezetése is. Utalt rá, hogy a Gödtől elvett pénzek fideszes haverokhoz vándorolnak.

Dorosz arra is kitért, hogy Tuzson Bence országgyűlési képviselő nem tesz semmit mindez ellen.

Ami a gödi Samsung-gyár kapcsán történik, az természeti, társadalmi és pénzügyi tragédia, ami nemcsak Gödöt érinti, hanem például Dunakeszit is – mondta Dorosz, hozzátéve, hogy az ügynek országos jelentősége is van, mert az egész keretrendszerét a különleges gazdasági övezet jogintézménye adja meg. Ezt a jogintézményt Dorosz Dávid megfogalmazása szerint Orbán Viktor azért találta ki, hogy egész területeket vonhasson az ellenőrzése alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik