Gazdaság

A Mol már jelezte az ITM-nek, hogy átmenetileg üzemeltetné a kijelölt benzinkutakat

Palágyi Barbara / 24.hu
Palágyi Barbara / 24.hu

Több benzinkúthálózattól is megkérdeztük, jelentkeznek-e, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nyilvántartásba vegye őket arra az esetre, ha át kellene venni a 480 forintos ármaximálás miatt üzemszünetet bejelentő benzinkutakat, vagy azokat, amelyeket a NAV bezárat (akár fél évre), ha az ismételt árellenőrzéskor megbuknak. A Shell nem kívánt nyilatkozni, az OMV pedig érdemben nem válaszolt. A MOL az első, akitől pozitív választ kaptunk.

Mint írták, stratégiai vállalatként egyik legfontosabb feladatuk Magyarország üzemanyagellátása. A MOL az ITM kiírását követően jelezte, megfelel azoknak a feltételeknek, amelyekkel a folyamatos ellátás érdekében, a veszélyhelyzet idején, átmenetileg képes a minisztérium által kijelölt töltőállomások üzemeltetésére. Ezzel úgy vélik, elősegíthetik azt, hogy adott településeken, régiókban folyamatos és zavartalan legyen az üzemanyaghozzáférés.

A MOL-nak összesen 468 töltőállomása van, ebből 440-et a vállalat üzemeltet partneri rendszerben. Valamennyi helyszínen, változatlan nyitvatartási idő mellett fogadják az ügyfeleket, és a szabályoknak megfelelően hatósági árakon forgalmazzuk az üzemanyagot – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik