Gazdaság

Homlok Zsolt cége 35 millió forinttal szállna be a Haladás focicsapatába

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Úgy tűnik, tulajdonosváltás lesz a szombathelyi Haladásnál, egy elég érdekes tranzakció keretében, amiről a Nyugat.hu számolt be. ez úgy realizáldhat, hogy 5 millió forintról 40 millió forintra emelnék a tulajdonosok a Haladás Labdarúgó Kft. törzstőkéjét. Enek eredményeként az Illés Akadémia helyett a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lenne a többségi tulajdonos, mert a tőkeemeléshez a közel 36 millió forintot ez utóbbi cég fizetné be a csapat kasszájába.

A Haladás Marketing Kft.-nek jelenleg 8,54 százalékos tulajdonrésze van a futballcsapatban, ez a tulajdonrész a tőkeemelés után 88,74 százalékra nőne. A Haladás Marketing Kft. egyébként Séllei Árpád tulajdonában van, Séllei pedig közel két éve a Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője.

Csakhogy a Haladás Marketing Kft.-nek nemigen van pénze – az elmúlt években alig volt bevétele, 2018-ban és 2019-ben 800-800 ezer, 2020-ban 11,4 millió forint árbevételt vallottak be, a tavalyi évet 214 ezer forint hiánnyal zárták. Séllei Árpád azt írta Nemény András polgármesternek ezzel kapcsolatban, hogy a tervezett tőkeemelés pénzügyi hátterét a Vasútvill Kft. biztosítaná. A Vasútvill Kft. mögött pedig Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt áll, akinek cégei egyébként sikerrel indulnak a szombathelyi közbeszerzéseken is – írja a lap. Az nem világos egyelőre, hogy Homlok Zsolt lesz-e az új tulajdonos, vagy sem.

A közgyűlésre készült anyagból az is kiderül, hogy a jelenlegi többségi tulajdonos az önkormányzat számára jelenleg nyújtott “aranyszavazatból” kivenné azt a jogot, hogy az önkormányzat beleszólhasson a társasági szerződés módosításába. A közgyűlés dönt róla, hogy ebbe belemennek-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik