Belföld

Közpénzinjekció után csökkentették le a Haladás törzstőkéjét

100 millió forintról 5 millió forintra csökkentették a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. törzstőkéjét – írja az Ugytudjuk.hu. Ez azért érdekes fordulat, mert a szombathelyi közgyűlés augusztus végén szavazta meg, hogy az anyagi gondokkal küzdő cégnek egy összegben odaadják a 3 évnyi önkormányzati támogatást, azaz 150 millió forintot.

A hírportál szerint a törzstőkét nem sokkal ezután, szeptember 2-án csökkentették le, a változást pedig október végén jegyezték be. A kft. korábban már felélte a saját tőkéjét, így azt vissza kellene pótolnia, a csökkentéssel azonban 100 millió forint helyett csak 5 milliót kell betenni a kasszába.

Hosszú évekig nyögi Szombathely a NER stadionmániáját
Szombathelyen azt beszélik, hogy a Haladás tulajdonosi köre is kicserélődhet, de a stadion körüli gondok sem oldódtak meg.

Az Ugytudjuk információi szerint a Haladás felügyelő-bizottsága nem értesült a változásról, azt pedig nem tudni, hogy az akkori polgármester, Puskás Tivadar tudott-e a róla, amikor az augusztusi közgyűlés után aláírta a Haladás támogatói szerződését.

A szombathelyi focicsapatnál nagyon zavaros az anyagi helyzet, a részletek a november végi közgyűlésen derülhetnek ki. Nyáron még 400 millió forint adóssággal küzdött a csapat, majd az Illés Béla nevével fémjelzett többségi tulajdonos, a Halmill Kft. egy délelőtt alatt elővarázsolt 500 millió forintot. A helyiek ügylet hátterében Homlok Zsoltot, Mészáros Lőrinc vejét sejtik, aki egyben a focin kívüli többi sportágat magában foglaló Haladás VSE társadalmi elnöke.

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik