Gazdaság

Mégsem bűncselekmény, hogy Paróczai nyilvánosságra hozta, Kránitznak van egy spanyol villája

Facebook
Facebook

A Momentum képviselője, Paróczai Anikó Facebook-bejegyzésében számolt be arról, hogy az ügyészség kimondta, mégsem volt bűncselekmény hogy felfedte, Kránitz Krisztián kispesti Vagyonkezelő volt igazgatójának vagyonnyilatkozatából kimaradt a spanyol villa. Mint egy éve írtuk, a momentumosok kiplakátolták a kispesti városházát a spanyolországi villa képével. Tavaly júniusban Kránitz Krisztián feljelentése nyomán rabosították is Paróczai Anikó kispesti önkormányzati képviselőt.

Múlt hónapban Paróczait békítő tárgyalásra hívták a rágalmazás ügyében, ám ő bejelentette: nem kér bocsánatot, hiszen nem követett el bűncselekményt, amikor nyilvánosságra hozta Kránitz Krisztián vagyonnyilatkozatból kifelejtett spanyol villáját. Néhány hete az Ügyészség határozatot hozott Paróczaival kapcsolatban a személyes adatokkal való visszaélés ügyében is. Az ügyészség szerint a képviselők eltitkolt vagyonát nyilvánosságra hozni bűncselekmény, és az ügyet egyéves időtartamra feltételesen felfüggesztenék. Ha Paróczai egy évig a hatóság szerint példamutatóan nyilvánítja ki a véleményét és semmilyen egyéb bűncselekményt nem követ el, akkor a lezárják az ügyet. A határozat ellen Paróczai panasszal élt, ezért az ügyészség újból felülvizsgálta az ügyet.

A felülvizsgálat után viszont az ügyészség már azt mondta ki, hogy Kránitz Krisztián spanyol villájának bemutatása nem bűncselekmény. A határozat szerint “az önkormányzat vagyonát, mint közvagyont kezelő szervezet vezetőjét a tényszerűen meglévő külföldi ingatlanával kapcsolatosan ért vélemények, megnyilatkozások a bűncselekmény megállapításához szükséges jelentős érdeksérelemként nem értékelhetők”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik