Belföld

A Momentum kiplakátolta a kispesti városházát a vagyonkezelő vezetőjének spanyolországi villájával

Paróczai Anikó, kispest Momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka aktivistákkal együtt több képet ragasztott ki a kispesti városháza oldalára Kránitz Krisztián, a kerület vagyonkezelőjének spanyolországi villájáról.

Fotó: Momentum

A képviselő azt szeretné elérni, hogy érdemben tárgyaljanak Kránitz menesztéséről, és a következő ülésre be is terjesztette, hogy vizsgálják meg a cégátvilágítások lehetséges módjait, közölte a Momentum.

Paróczai szerint

mindenkinek az az érdeke, hogy tisztázzák az októberben felmerült eseteket, hiszen ha azok rágalmazások, akkor meg kell tenni a szükséges jogi lépéseket, ha pedig nem, akkor felelősségrevonásra van szükség. Az előterjesztésről való szavazáskor legalább tisztán fog látszani, ki elkötelezett a kerületi átláthatóság mellett és ki nem.

A képviselőt nemrég feljelentették becsületsértésért és különleges adatokkal való visszaélés miatt, mert videókat készített olyan MSZP-s ügyekről, amelyek szerinte kimerítik a korrupció fogalmát.

Február elején indította el a „Kispest, Nagy Lopás” címmel indított videósorozatot, hogy a nyilvánosságra került kispesti hangfelvételeken elhangzottakról beszéljen részletesebben. Ekor került szóba az is, hogy a vagyonkezelő vezetőjének Spanyolországban van villája. A képviselőt a feljelentés után rabosították, és szerinte Gajda Péter kerületi polgármester azt mondta neki, Kránitz Krisztián véletlenül jelentette őt fel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik