Gazdaság

Hernádi közpénzmilliárdokból is épült luxushotelének vendégei ingyen használhatják az önkormányzat élményfürdőjét

Varga György / MTI
Varga György / MTI

Egyszerre nyit július 1-jén a Mol-vezér cégének esztergomi szállodája, a Grand Hotel Esztergom és az önkormányzati üzemeltetésű élményfürdő, a szállóvendégeknek pedig nem kell kifizetniük a fürdőbe a napijegyet – írta meg az Mfor.hu.

A közpénz-milliárdokból is épült új luxusszálloda és a fürdő együttműködésének érdekessége, hogy a fürdő üzemeltetésére új céget alapított az esztergomi önkormányzat júniusban Gran Spa & Sport Kft. néven. Esztergom fideszes polgármestere Hernádi Ádám, Hernádi Zsolt Mol-vezér unokaöccse. Az új cég felügyelőbizottságában helyet kapott Ligeti András polgármesteri kabinetfőnök és Heckel Zoltán fideszes önkormányzati képviselő is.

A lap szerint sokat spórolhatnak a Grand Hotel vendégei, hiszen elég drága a fürdő. A felnőtt napijegy 3600 forint, a családi jegy pedig két felnőtt és egy gyerek esetében 7000 forint.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a Grand Hotel igazgatója közölte, Gortvai Viktor azt közölte lapunkkal, hogy a szállodát üzemeltető Solva Property Kft. nem ingyenesen kapja ezt a szolgáltatást az esztergomi önkormányzatától, hanem 20 százalékos kedvezménnyel – ami a helyi lakosoknak jár – megvásárolja azt, így a szállóvendégeknek járó szolgáltatást nem az adófizetők fizetik, hanem a Solva Property Kft.

A luxushotelre bőven érkezett közpénz a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kezelt Kisfaludy-pályázaton keresztül. Az MTÜ-től  2,8 milliárd forintos támogatást kapott a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft., amely a Solva Magántőkealap tulajdonában van. Ezt a magántőkealapot pedig a Gran Private Equity Zrt. kezeli, amely Hernádi Zsolt többségi érdekeltsége. A cég tavaly 310 millió forintos forgalom mellett 149 millió forintos nyereséggel zárt, amit a tulajdonosok számára osztalék formájában ki is fizetnek.

Kapcsolódó
NER-milliárdosok fejleszthetik a hoteleiket állami pénzből
Minden idők legnagyobb turisztikai programja milliárdosoknak szólt: minden harmadik forint náluk landolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik