Belföld

Határozatlan időre került Hernádi Zsolt a Corvinus alapítványának élére

Határozatlan időre meghosszabbították a budapesti Corvinus Egyetemet működtető Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának és a felügyelőbizottságának megbízatását – írja az mfor.hu. A döntés a Fővárosi Törvényszék most közzétett végzéséből derül ki: 2020. április 15-én, elektronikus hírközlési eszközzel megtartott együttes ülésén a mandátumokat 2020. április 23-ától határozatlan időre megújította.

Az alapítvány ötfős kuratóriumának elnöke Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója. További tagjai: Csák János üzletember, volt londoni nagykövet, Lánczi András, a Corvinus rektora, Martonyi János volt külügyminiszter és Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. „Ők döntenek minden tartalmi kérdésben, ami a Corvinus jövőjét meghatározza” – írja a portál.

Az mfor.hu azt is megjegyzi: Hernádi kuratóriumi elnöki posztja összefügg azzal, hogy az állam tavaly bocsátott 10-10 százalékos Mol- és Richter-részvényt az alapítvány tulajdonába, amely paketteket az nem idegenítheti el, azoknak csak a hozamát fordíthatja a működésére. Emellett az alapítvány 600 millió forintos vagyon felett diszponál.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik