Belföld

Állami támogatással épülhet meg Hernádi Zsolt esztergomi szállodája

Közel hétmilliárd forintból fejezheti be a Garancsi István tulajdonában lévő Market Éptő Zrt. Esztergomban a Hernádi Zsolt MOL-vezér által megvett, félkész állapotú Mária Valéria Hotelt – írja a napi.hu.

A portál cikke szerint az MTÜ eddig nem hirdette ki, hogy a Dunakanyarban kik és hol építhetnek 1-3 milliárd forint közötti, vissza nem térítendő állami támogatásból új luxus hotelt. Azonban a Hernádi Zsolt érdekeltségébe tartozó Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft a közbeszerzésen eredményt tudott hirdetni, ebből pedig az következik, hogy a pénz már rendelkezésre áll, vagyis az MTÜ támogathatta Hernádi esztergomi építkezését.

A történetnek itt még nincs vége, ugyanis az októberi önkormányzati választáson a Fidesz polgármester-jelöltje Hernádi Ádám, akinek a nagybátyja Hernádi Zsolt. A napi.hu azt írja, Hernádi Ádám a Kisfaludy pályázatokat bonyolító, az MTÜ tulajdonában lévő Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja is volt 2018. október és 2019. február között. Éppen ebben az időszakban lehetett pályázni a Kisfaludy program vissza nem térítendő állami támogatásaira.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik