Gazdaság

Páncélosok a Mészáros-cég tavánál: az adóhivatal megszüntette az eljárást

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Több mint egy éve, hogy páncélos járművek voltak Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég tavánál Bicskén. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő fotókat is készített róluk, aztán az Átlátszó drónfelvételeket is készített, azokon is látszanak a harci járművek.

Hadházy nem sokkal később feljelentést tett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig haditechnikai termékkel való visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

A Magyar Hang információi szerint a nyomozók az eljárás részeként helyszíni szemlét is tartottak. Ekkor kiderült, hogy az egyik eszköz a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyvertelen felderítő harcjármű, az akkor letakart pedig az osztrák hadseregben sebesültek kimentésére szolgáló szintén fegyvertelen harcjárműként állt korábban hadrendben – írja a lap.

A nyomozók úgy találták, hogy a beszerzett adatok és a bizonyítékok alapján sem a haditechnikai termékkel vagy szolgáltatással visszaélés, sem pedig más bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Így pedig az eljárást megszüntették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik