Belföld

Hadházy páncélosokat fotózott a Mészáros-cég tavánál

A Magyar Hang feltételezése szerint valakik katonásdit játszhatnak.

Mészáros Lőrinc cégének bicskei elkerített magántavát biztonsági szolgálat védi, már horgászokat, kirándulókat sem engednek be – írja a Magyar Hang. A birtokot néhány éve vette meg a milliárdos egyik vállalkozása, a Búzakalász 66 Kft., amely tavaly pár hónapra eladta egy másik Mészáros-érdekeltségnek, a Talentis Group Zrt.-nek, de utána visszavette.

A hetilap pár hete kapta az információt, hogy a helyiek által Erőmű-tóként emlegetett birtokon két harci jármű parkol. Ezt annyira furcsának találták, hogy megkérték Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt, hogy  legközelebbi repülőgépes felderítésénél a bicskei Erőmű-tavat is fotózza le.

A fényképek elkészültek, és azokon látszik is két harci jármű, az egyik ponyvával letakarva. A Magyar Hangnak egy szakértő azt mondta, az egyik egy BDRM–2-es páncélozott harci felderítő jármű. A másikról csak annyit lehet tudni, hogy egy lánctalpas harckocsi.

A hetilap kereste a Búzakalász 66 Kft.-t, hogy megtudja, kié a két páncélozott jármű, azokat milyen engedélyek birtokában, mire használják. A Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága azt válaszolta, hogy magánterületen található ingóságokról nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A tavalyi oda-visszaértékesítésről azt írták, hogy

a Mészáros Csoporton belül  előfordulnak a hatályos jogszabályoknak megfelelő vagyonelem apportálások, a tranzakciók a cégcsoport üzleti tevékenységének részei, azok bejelentése az illetékes hatóságoknak, eljáró szerveknek megtörtént.

A fotókat készítő Hadházy Ákos Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a Mészáros-cég magántava néhány kilométerre van a miniszterelnök családjának luxusbirtokától.

Kiemelt kép: Hadházy Ákos / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik