Gazdaság

Eljárást indított a GVH a Sport&Tip és több sportfogadást reklámozó celeb ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Sport&Tip sportfogadás-tanácsadó oldal működtetőjével szemben, ugyanis a hatóság szerint vélhetően megtévesztően hirdeti a szolgáltatást. Az eljárás kiterjed a céggel együttműködő véleményvezérek felelősségének a vizsgálatára is. Ez az a cég, amelyiknek Hajdú Péter, LL Junior és Berki Krisztián is reklámozta korábban a tippjeit – írta meg a Media1.hu.

A GVH közleménye szerint a One Billion Kft. által üzemeltetett Sport&Tip sportfogadás-tanácsadó szolgáltatás reklámjai több szempontból is a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok tilalmába ütközhettek. A cég sportfogadási tippeket ad pénzért, azonban weboldalán, illetve reklámjaiban valószínűleg nem nyújt valós képet a szolgáltatás lényeges tulajdonságairól. A honlap, illetve a hirdetések ugyanis megtéveszthették a fogyasztókat a tippekre történő előfizetéstől várható eredményekről és előnyökről, illetve annak kockázatáról. A vizsgálat kiterjed a szolgáltatás vélhetően burkolt influenszerreklámjaira is:

a sportfogadás-tippeket ugyanis valószínűsíthetően több, nagy számú követőtáborral rendelkező hazai véleményvezér is anélkül reklámozta, hogy posztjaikban elfogadható módon feltüntették volna a közzétételért kapott ellenszolgáltatást. 

Kiemelték: a sportfogadások piaca felélénkülhet a közelgő labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán, így az ehhez kötődő, kifogásolható gyakorlat az elkövetkező időszakban különösen sok fogyasztót érinthet.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik