Belföld

Berki Krisztiánt rabosították, de készül 2022-re

Balesete után két évvel tanúból gyanúsított lett. Panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A Blikk szerint Berki Krisztián ügyvédjét is meglepte, hogy két évvel autóbalesete után rabosították védencét. A rendőrség korábban azt állapította meg, a buszsofőr hibázott, amikor hátulról nekiment 70 millió forintos luxusautójának. Szilágyi Roland a lapnak azt mondta, a gyanú szerint Berki a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét.

Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet. Csakhogy a BKK videófelvételét visszanézve azt láttuk, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment a védencemnek.

Az ügyvéd szerint a felvétel alapján a busz is megállhatott vagy kikerülhette volna az autót. Panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

Berki Krisztián úgy gondolja, ügyének köze lehet a politikához, mert ő semmiről sem tehet.

Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.

Ugyanakkor arra is felkészült, ha az újravizsgált balesetben őt hoznák ki bűnösnek. Vállalja a felelősséget, ahogy majd a kormányzást is.

Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni. Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe.

Kiemelt kép: Berecz Valter/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik