Gazdaság

Százmilliókat vesz ki tanácsadócégéből Rákay Philip

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

200 millió forint osztalékot vesz ki Norton Consulting Kft. nevű tanácsadócégéből a Fidesz-gyűlések egykori házigazdája, Rákay Philip. A 2017-ben alapított cégből tavaly Rákay 100 millió forint osztalékot vett ki, jóllehet az megelőző két évben még nagyobb volt a profit: 2018-ban 818 millió forintos forgalomból 602 millió forint nyereség jött össze, 2019-ben 616 millió bevételre 417 millió forintos nyereség jutott. A 2020-as évben a nettó árbevétel 540,3 millió forint volt, az adózott eredmény pedig 392,4 millió: a csökkenő bevétel és profit ellenére a közmédia egykori intendánsa – aki a Lázár János-féle Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-ben is igazgatósági tag – egyre több osztalékot szavaz meg magának.

Az újabban kormánypárti ellen-Partizánnal a hírekbe kerülő Rákay aktív az ingatlanüzletben is. A Norton Consulting a tulajdonosa annak a Tarányi Nonprofit Kft.-nek, melyről tavaly derült ki, hogy megszerezte Hegymagas ismert épületét, a Szent György-hegyen álló Tarányi-présházat. Ez a cég a tulajdonosa a Ranolder Villa 1864 Kft.-nek is: a Ranolder-villa korábban Tiborcz István portfóliójának része volt. A négyezer négyzetméteres telken álló épület egykor a veszprémi püspök nyaralója volt.

Kapcsolódó
Rákay Philip szerezte meg a Balaton-part híres történelmi villáját
Ranolder János néhai veszprémi püspök badacsonytomaji nyaralója nemrég még Tiborcz István érdekeltségébe tartozott.

Tavaly számoltunk be arról, hogy Rákay felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás ingatlanhoz a Bécsi kapu téren egy olyan műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió forintból újított fel az I. kerületi önkormányzat. Akkor a lakásért költségelvű lakbért, havonta 39 ezer forintot fizettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik