Belföld

Rákay Philip Patrióta néven akar kormánypárti Partizánt csinálni

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hosszú interjút adott Rákay Philip a Mandinernek, amelyben arról beszélt, hogy Patrióta néven indít Youtube-csatornát, ami egyfajta „jobboldali Partizán” lesz az elképzelései szerint.

Rákay szerint „a jobboldali értelmiség sokáig nem vette eléggé komolyan a közösségi hálót. Ilyen előzményekkel, öt év közéleti hallgatás után indította el a Facebook-oldalát” – megfogalmazásában a „Megafon szakmai támogatásával”. Később azt is állította, hogy „a Megafon nem állami pénzből, hanem adományokból gazdálkodik. Többek között az enyémből is”.

Kapcsolódó
Rákay Philip Facebook-bejegyzéseit közel ötmillió forintból tolták meg egyetlen hónap alatt
A kormánypárti, de állítólag nem közpénzből működő Megafon Központ önti a milliókat a jobboldali influenszerek Facebook-posztjaira.

A Megafon Központról azt mondta, hogy megteremtettek egy „igen látványos és hatékony jobboldali, patrióta platformot” más „véleményformálókkal”, és ez zavarja „a másik oldalt”. Szerinte ezért kezdték keresni az állami szerződéseit, amik állítása szerint nincsenek, és ezért vették elő az „irigységkártyát”:

Mivel más nem maradt, a túloldal ezzel hergeli az övéit, illetve azzal a hazug sejtetéssel, hogy bizonyára valamilyen Fideszes pénzcsapon keresztül lopom a közpénzt, s ebből telik ilyen drága autóra, ingatlanokra. Miközben az igazság az, hogy az utóbbi években felépítettem egy olyan cégcsoportot, amely ingatlanfejlesztéssel, gazdaságstratégiai és kommunikációs tanácsadással, vagy például startup befektetésekkel foglalkozik, mégpedig igen sikeresen

– nyilatkozta Rákay Philip, utalva arra, hogy nemrég levideózták egy ötvenmilliós autóban.

„Marad a Mercedes és a lovarda. Vagy például az, hogyan mutyiztam budai Várban található lakást magamnak, ami persze hazugság, ja és az is, hogy mennyi osztalékot merészelek évről évre kivenni a cégeimből, mintha ez közügy volna. De arról persze sosem írnak, hogy hány családnak adok munkát, vagy épp arról, hogy az elmúlt években a költségvetésbe körülbelül egymilliárd forint adót és járulékot fizettem be” – mondta Rákay, aki szerint ezekkel azért hozakodnak elő a sajtóban, mert nem lehet rajta fogást találni.

Kapcsolódó
Kálvária téri kis lakáson át a Várba: így jutottak önkormányzati ingatlanhoz Rákay Philipék
A Fidesz-gyűlések egykori házigazdája, illetve a felesége Kálvária téri, 24 négyzetméteres lakást adott a Bécsi kapu téri bérlakásáért cserébe.

A lényeg az ócska, balos hergelés

– szögezte le.

Rákay Philip kifejtette, hogy sikeres és gazdag ember lett az elmúlt években, ezért nyugodtan megtehetné, hogy visszahúzódik a közélettől, azonban, mint fogalmazott: „a lelkiismeretem küldött, s a hazám miatt tértem vissza”.

Az ellenzék szerinte egye inkább úgy viselkedik, „ahogy felforgató aktivisták, politikai provokátorok szoktak”. Az ellenzéki megszólalásokat pedig véleménye szerint „intellektuális nihil” jellemzi, ezt igyekszik ellensúlyozni.

A választás tétje szerinte „hazánk megmaradása”, és ha a baloldal nyerne 800 ezer-1 millió migránst telepítene az EU Magyarországra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik