Gazdaság

Gabonatermesztésre alapított céget a Fidesz-közeli ügyvédcsalád

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Az Orbán-kormány és a Fidesz gyakran veszi igénybe az ügyvédcsalád szolgálatait, Sárhegyi Zoltán korábban a Nemzeti Választási Bizottság Fidesz által delegált tagja volt, ügyvédi irodája pedig sokmilliárdos állami megbízásokat nyer el. Felesége, Bártfai Beatrix Habony Árpád ügyeiben is el szokott járni. Sárhegyiék most gabonatermesztésre alapítottak vállalkozást Bakonyvég Mezőgazdasági Kft. néven, amelynek székhelye Cseszneken van – írta meg a Hvg.hu.

Legutóbb a vadászati kiállítást szervező cég pénzköltéseit taglaló cikkben írtunk a Győri és Sárhegyi Ügyvédi Társulásról, amely az állami társaságtól bő egyéves, határozott idejű megbízásokkal összesen 378,4 millió forinthoz jut.

Kapcsolódó
Százmilliók ügyvédekre, tízmilliók a Hír TV-nek – így költ a vadászati kiállítást szervező cég
A Takarékbank-vezér szakácskönyvére, egy SZFE-s kuratóriumi taghoz köthető cégnek és kormányközeli kutatóknak is jut a milliárdos büdzséből.

Kiemelt kép: Sárhegyi Zoltán László, a Fidesz által a Nemzeti Választási Bizottságba (NVB) megbízott tag esküt tesz, balról Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke az Országházban 2018. május 24-én. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik