Belföld

Mi a közös Papcsákban, Habonyban és Kecskésné Jolikában? Meg fog lepődni!

Az állami megrendelésekkel jócskán ellátott Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodát fogadta fel Habony Árpád és Győri Tibor új médiacégük megalapításához - tudta meg a Hír24. Ez az az iroda, ahol Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere ügyvédbojtár volt. Sárhegyi Zoltán, az iroda alapítója 2011 végéig a gazdasági rádiót üzemeltető Műsor-Hang Zrt. igazgatóságának tagja volt. A cég ekkoriban a Hungária Értékpapír Zrt. érdekeltségébe tartozott.

Az Orbán-Simicska háború újabb fejezeteként április elején Győri Tibor, a Miniszterelnökség korábbi államtitkára, valamint Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója 6 millió forintból új holdingcéget alapított. A Modern Media Group Kft. a Heti Válasz információi szerint az új jobboldali sajtóbirodalom központi cége lesz.

A cégbíróságon fellelhető dokumentumokból kiderül, a Modern Media Group Kft. megalapításában egy bizonyos Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda működött közre. A Sárhegyi és Társai ügyvédi irodát az 58 éves Sárhegyi Zoltán alapította évtizedekkel ezelőtt. Az irodában dolgozik ügyvédként Sárhegyi felesége, Bártfai Beatrix, Habonyék ügyében is a nej járt el.

Közpénzmilliárdok

Az iroda nevével a vájtfülű olvasók nem először találkozhatnak. Egyrészt itt kezdte ügyvédi pályáját Papcsák Ferenc fideszes politikus, Zugló korábbi polgármestere, aki már kerületvezetőként sem feledkezett meg tanítóiról, és havi 900 ezer forint értékben szerződött velük különböző jogi feladatok elvégzésére. Másrészt alapítója, Sárhegyi Zoltán jelenleg is a választások tisztaságát biztosító és a népszavazási kérdésekben is eljáró Nemzeti Választási Bizottság Fidesz által delegált tagja.

Sárhegyi Zoltán ügyvédi irodája és cége a zuglói megbízás mellett is jócskán kapott állami megrendeléseket 2010 óta. Dolgoztak mind a Nemzetgazdasági, mind a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, tagjai voltak például annak a csapatnak, amely az NFM megbízásából 110 millió forintért vizsgálta felül a privatizációs szerződéseket, ők készítették elő emellett az NGM felkérésére közel 50 millió forintért a kaszinókoncessziós szerződéseket. A szintén állami NIF pedig 2011-ben összesen 1,7 milliárd forint értékben kötött Sárhegyiék magáncégével, a Z.I.B. Consulting Kft.-vel szerződéseket. (720 millió forint, 660 millió forint, 250 millió forint, 22,5 millió forint)

Sárhegyi és a Hungária Értékpapír Zrt. 

Ám Sárhegyi nemcsak saját vállalkozásában vállalt szerepet. Az ügyvéd 2010 nyarától a média felé vette az irányt és majdnem másfél évig tagja volt a gazdasági rádiót üzemeltető Műsor-Hang Zrt. igazgatóságának. Kevesen tudják, de a cégben ekkoriban kisebbségi tulajdonos volt a ceglédi Hungária Értékpapír Zrt. Habonyék ügyvédje tehát az álbróker Kecskésné Jolika egyik érdekeltségében volt vezető – a hungáriás Seres Istvánnal együtt. Róluk bővebben errefelé olvashat.

Telefonon, ügyvédi irodájában sikerült elérnünk Sárhegyi Zoltánt. Kérdésünkre, hogy milyen volt a kapcsolata a Hungária Értékpapír Zrt.-vel, az ügyvéd azt mondta: köti az ügyvédi titoktartás. Felvetésünkre, hogy a cégben nem ügyvédi minőségében, hanem magánszemélyként vállalt szerepet, hiszen az igazgatóság tagja volt, úgyhogy ez esetben nem kötheti az ügyvédi titoktartás, úgy reagált: “De, az ügyvédi titoktartás megköt.” Sárhegyi ezután elköszönt és letette a telefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik