Közélet

Tudta? A Választási Bizottság inkább elsunnyogja a kopaszbalhé ítéletét

Nem tesz panaszt a Nemzeti Választási Iroda épületében február 23-án történtek után indult nyomozás megszüntetése miatt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) – döntött a testület pénteki ülésén.

Az NVB 4 igen és 3 nem szavazattal döntött.  A vitában Fábián Adrián, az Országgyűlés által választott tag, valamint Borbély Andrea, a Jobbik és Bodolai László, az LMP delegáltja érvelt a panasz mellett, arra hivatkozva, hogy az ügyben az egyetlen mérlegelendő szempont, hogy “a kopasz csoport” tevékenysége megvalósította-e a bűncselekményt, és nem kell figyelembe venni, hogy Nyakó István be tudta-e adni a kezdeményezését, vagy hogy bűnpártolással vádolta meg a bizottságot.

Patyi András, a bizottság elnöke, Tóta Áronné, Rádi Péter választott tagok, valamint Sárhegyi Zoltán, a Fidesz delegáltja amellett érvelt, hogy bár ami történt, a választási eljárás alapelveibe ütközik, és mint ilyen, elítélendő, de attól még nem bűncselekmény. Arra is hivatkoztak: egy panasszal azt ismernék el, hogy a rendőrség nem jól döntött, amikor megszüntette a bizottsággal szemben a hivatali visszaélés és bűnpártolás miatti nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik