Gazdaság

Orbán Viktor: Nehéz hónapok állnak az idősek előtt

Összeült október elsején az Idősek Tanácsa, és az ülésen a miniszterelnök is részt vett. Az ülés után az ATV szólaltatta meg Orbán Viktort. A miniszterelnök a videóban kiejelenti: nem szeretne zsákbamacskát árulni, a mostani ősz az idősek számára nehezebb lesz, mint a tavasz volt. Az előttünk álló hónapok azért lesznek nehezek az idősek számára a miniszterelnök szerint, mert a választópolgárok úgy döntöttek, ősszel ne állítsuk le újra az ország működését, hanem tartsuk működésben az intézményeket, munkahelyeket, iskolákat. Orbán Viktor hangsúlyozta: ez fokozott figyelmet követel mindenkitől, fiataloktól és idősektől egyaránt. A veszély jelentős, ha nem figyelünk magunkra és egymásra, sok életet veszítünk el, olyanokat is, amelyek megmenthetőek lettek volna – fogalmazott a kormányfő.

Az Idősek Tanácsának ülésén fő téma a 13. havi nyugdíj volt, illetve hogy biztosan lehet-e számítani arra, hogy amit ezzel kapcsolatban ígért a kormány, azt megtartja. A miniszterlenök megnyugtatott, „járvány ide vagy oda”, a következő év elején megkezdik a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Müller Cecília országos tiszti főorvos az Idősek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban 2020. október 1-jén. Fotót: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik