Gazdaság

Egyetlen cégben maradt látható tulajdonos Mészáros Lőrinc felesége

Bár a múlt hét pénteken szokatlan módon az MTI-ben bejelentett válás még nem történt meg, Orbán Viktor miniszterelnök barátjának és bizalmasának, Mészáros Lőrincnek a felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix úgy másfél hónappal ezelőtt, azaz még a válóper előtt kiszállt az összes olyan cégből, amelyben tulajdonos volt, egyetlen kivétellel — írta meg a Magyar Hang.

A Magyar Hang cikke szerint Mészárosné nem csak mint tulajdonos, hanem mint cégvezető is megszüntette a kapcsolatát a férje vállalataival. Bizonyos cégtípusoknál, például egyes zártkörű részvénytársaságoknál nem nyilvános a részvényesek személye, így nem lehet ellenőrizni, hogy a felcsúti milliárdos felesége tulajdonosként érdekelt-e ezekben. Ilyen például a V-Híd Zrt. vagy Mészáros Építőipari Holding Zrt.

A nyilvánosan működő részvénytársaságoknál azonban kötelező a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétenni a részvényesek körében bekövetkező változásokat: az Opus Global Nyrt. július végén jelentette be, hogy Mészárosné kiszáll a cégből, ez nagyjából egybeesik az egyéb vállalkozásokból való kilépésével.

Az egyetlen olyan vállalkozás, amely Mészárosné Kelemen Beatrix nevén maradt, a Media Vivantis Zrt., amely két televíziócsatornát, a Life és az Ozone Tv-t üzemelteti. A Media Vivantis Zrt.-ben a háromfős igazgatóságot Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége mellett Hajdú Péter televíziós showman és Bicske város fideszes polgármestere, Bálint Istvánné alkotja.

Ide költözött Felcsútról Mészáros Lőrinc felesége
Megváltozott Mészárosné Kelemen Beatrix bejegyzett lakcíme.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik