Gazdaság

Tállai: siker, siker, siker

Ha csak Tállai Andrásnak, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának a szavaira figyelünk, azt hihetnénk, véget nem érő sikerszéria vesz körül minket.

Tállai ma az MTI-nek azt mondta, hogy Magyarország sikerrel állt ki az otthoni pálinkafőzés mellett, és hogy a következetes kiállás után most megvalósulhat uniós szinten is az, hogy a saját célra történő pálinkafőzés adómentes legyen.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország évekkel ezelőtt már megvívta a maga „pálinkaszabadságharcát” az unióval. A magyar kormány korábban adómentessé tette bizonyos mennyiségig a pálinkafőzést, Brüsszel azonban kötelezettségszegési eljárást indított emiatt. Hosszas egyeztetéseket követően végül 2015-ben nagyon kedvezményes szabályokat harcolt ki a kormány. Az elmúlt időszakban pedig azért küzdött, hogy ezeket, az egyébként csekély terhet előíró rendelkezéseket – például a főzést megelőzően a literenként hétszáz forintos, úgynevezett párlatadójegy megvásárlását – is el lehessen törölni – tette hozzá.

A célunkat elértük, az adómentes párlatfőzés szabadsága már mindenkit megillethet az EU-ban

– jelentette ki Tállai András.

Tegnap arról beszélt az államtitkár a Magyar Nemzetnek, hogy világraszólóak a magyar járványügyi intézkedések. Nemcsak a járványügyi védekezésben elért eredményei alapján tartozik Magyarország a világ élvonalába, hanem a koronavírus káros gazdasági hatásaival szemben is kiválóan teljesített – fogalmazott Tállai.

Egy-két hete azt ismertette, hogy jövőre már nem lesz szükség készpénzre vásárlásnál, akár egyetlen forintot is ki lehet fizetni bankkártyával, a közértek, edzőtermek, autószervizek és az ázsiai éttermek sem utasíthatják vissza a készpénz nélkül érkezőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik