Gazdaság

Mészáros Lőrinc öccse százmilliókat ránt ki cégeiből

A siker már-már családi örökség – állapítja meg az mfor.hu arra utalva, hogy Mészáros Lőrinc után öccse is szépen gyarapszik, igaz, pár nagyságrend azért van a két Mészáros-fivér vagyona között. Noha Mészáros János héttagú cégbirodalmából még csak három társaság éves beszámolója lett nyilvános pénteken, azok alapján szinte biztos, hogy kiváló év volt 2019 az öcs cégbirodalmában is – fogalmaz a portál.

Az egyik legnagyobb cége az Agro-Felcsút Kft. az árbevételét egy év alatt 14 százalékkal tudta növelni: 2,8 milliárd forint után 3,2 milliárd forint folyt be a kasszába. Ehhez bő 220 milliós adózott profit társul. Ebből 150 millió forintot ki is vesz, ez a cég életében rekordosztalék.

Aztán ott van a Herceghalom Interat Zrt. Ebben 3,1 milliárdos árbevétel és bő 160 milliós haszon, ebből kiránt 100 millió forintot osztalékként.

Az Adept Enviro Kft. szintén friss szerzemény, a többihez képest egész kicsinek számít, hiszen mindössze 341 milliós árbevételre tett szert tavaly. Ebből maradt 95,9 millió forint adózott nyereség, amit az utolsó fillérig kivett osztalékként Mészáros Lőrinc öccse.

A folytatás – a gyűjtőoldalunk itt található – is szép summával kecsegtet:

Kiemelt kép: Illyés Tibor /MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik