Gazdaság

A kecskeméti Mercedes-gyárban még a 13. havi bér sem veszett el

Korábban a témában:

Megbízható forrásból úgy értesültünk, hogy az autóipari válság miatt 40-60 százalékkal csökkentek a kecskeméti Mercedes-gyár megrendelései. A cég nem kommentálta az információt a piaci versenyre hivatkozva, más vállalatokhoz hasonlóan a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nek is kihívást jelent a kialakult gazdasági helyzet – fogalmaztak kérdésünkre.

Mint több más autóipari cégnél, a kecskeméti gyárban is leállt a termelés, amit bő egy hónapos szünet után április 28-án indítottak újra, fokozatosan. Emberáldozattal is járt a válság, mint a szakszervezettől megtudtuk, márciusban már

  • nem hosszabbították meg a lejáró munkaszerződéseket,
  • elküldték a viszonylag csekély létszámú kölcsönzött munkaerőt,
  • valamint a próbaidőseket.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a Mercedes pontosítást kért, azt írták, társaságuknál nem történt elbocsátás a világjárvány kitörésével összefüggésben. Határozatlan idejű munkaszerződéssel foglalkoztatják munkatársaikat, így a lejáró munkaszerződések kérdése nem is értelmezhető szerintük. Nem küldtek el próbaidős munkatársakat, a kölcsönzött munkaerő létszámának néhány fős csökkentésére pedig legutóbb januárban került sor, ami szintén nincs kapcsolatban a járvánnyal. Sőt, a munkatársi létszám nemrég speciális szaktudással rendelkező, új kollégákkal bővült.

A saját dolgozói állomány körében azonban nem volt elbocsátás, sőt az alapbérekhez sem nyúltak.

Így sikerült megőrizni a béreket és megtartani a dolgozókat

A kecskeméti gyárban nemcsak a 4400 dolgozó munkahelyét sikerült megőrizni, hanem a leállás miatti anyagi károkat is mérsékelni tudták a munkavállalóknál. Az MBMH Vasas alapszervezet, a Vasas Szakszervezeti Szövetség és az MTSZSZ szakszervezettel együtt kidolgozott megegyezés főbb elemei:

  • Bérezési csoporttól függően csökkentették a „vakáció” juttatást.

A vakációs juttatás évi bruttó 320 ezer forint, melyből csökkentett összeget fizetnek ki az egyes fizetési kategóriák szerint, így a munkavállalóknál felgyűlő mínusz órák egy részét megváltják a juttatás terhére – magyarázta a Vasas Szakszervezet alelnöke, László Zoltán. Ez azt jelenti, hogy május 1-től mintegy 80 órára akkor is fognak bért kapni, amikor nincs munka, és a munkaidőkeretben sem kell később ledolgozniuk ezt az időt. A megállapodás főbb elemei:

  • Áprilisra, amikor állt a gyár, nem fizetik ki az úgynevezett jelenléti bónuszt.

Mivel a dolgozók igen kis százaléka tudta csak teljesíteni a leállás idején a jelenléti bónusz feltételeit, ez csak nagyon keveseknek járt volna. Vagyis jellemzően nem érte veszteség a munkavállalókat, viszont a helyi menedzsment költségcsökkentésként tudja elkönyvelni a lépést.

  • Április 30-cal lezárták a munkaidőszámlát, és az eddig alkalmazott munkaidőkeretet.

Ezzel a munkáltató gyakorlatilag „benyelte” a mínusz órákat, nem vonta le a dolgozóktól ezek bérértékét, és lemondott arról is, hogy a mínuszórákat utólag kelljen teljesíteni. Kisebb győzelemként értékelte még a szakszervezet, hogy bár a gyár május 1-től kétéves munkaidőkeretet akart indítani, maradt a megszokott egyéves, ami az érdekképviselet szerint sokkal követhetőbb.

  • A felek megállapodtak egy új munkarendben, december 31-ig, mely lényegében heti 32 órás, de a munkáltató 35 órára írja jóvá. Így csak heti 5 óra mínusz keletkezik, de a munkabér és munkaszerződés változatlan 40 órás.

Frissítünk!

A munkarend kérdése nem képezi megállapodás tárgyát, a termelésben változatlan, 40 órás munkaszerződéssel a jelenlegi munkarendben ténylegesen heti átlag 35 munkaórát dolgoznak a kollégák, amely szerint jelenleg átlagosan heti 5 óra mínusz keletkezik a munkaidőszámlájukon. A munkabérük és a munkaszerződésük változatlan maradt – pontosított a Mercedes.

László Zoltán szerint a megkötött megállapodással jelenleg a Vasas területén a legkorrektebb munkáltatók egyike a Mercedes. A német vasas szakszervezet, az IG Metall is pozitív példaként említi egy német cikkben a magyarországi Mercedes-megállapodást.

A gyár szerint a megtett lépéseknek köszönhető az is, hogy sikerült megőrizni a Mercedes-Benz gyár minden munkatársának alapbérét, valamint a 2018 végén kötött bérmegállapodás többi elemét is. Megmaradt többek között a 13. havi bér is. Kormányzati támogatást még nem vettek igénybe, de vizsgálják a lehetőségeket.

Kiemelt kép: Ujvári Sándor /MTI

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.