Gazdaság

Hiába jók elvileg még két évig, egyes OTP-s kártyákat le kell cserélni

Olvasónk egy hete kapott sms-t az OTP-től, hogy úton van az új bankkártyája, nem sokára megérkezik postán. Erősen meglepődött ezen, mert a meglévő MasterCard kártyája a rányomtatott dátum alapján 2022 márciusig jó még. Azt hitte, valami csaló küldött neki átverős sms-t. Bement egy fiókba, ahol némi tanakodás és várakoztatás után azt mondták neki, tényleg le kell cserélni a kártyáját. „Rossz gyártásra” hivatkoztak, és annyit tettek hozzá, hogy a régi kártyával csak április 30-ig tud tranzakciót kezdeményezni.

A bank megkeresésünkre azt válaszolta, hogy az OTP által kibocsátott bankkártyák egy része jelenleg technikai okok miatt nem használható érintéses fizetésre az egyes/legújabb típusú POS-terminálokon. Ezért történt, hogy a bank elindította az érintett kártyák azonnali díjmentes cseréjét, hogy az ügyfelek a jövőben zökkenőmentesen használhassák azokat. Az OTP arra nem válaszolt, mi a technikai hiba, és azt sem árulták el, hány ügyfelet érint a kártyacsere.

Annyit közöltek, hogy

az érintett kártyákat 2020. szeptember 30-ig változatlanul tudják használni az ügyfelek, de a bank javasolja, hogy a kézhezvétel után mindenki minél előbb aktiválja az új kártyát, hogy a jövőben zökkenőmentesen használhassa érintéses fizetéskor is. (Az új kártya aktiválását követően automatikusan inaktív lesz a régi kártya, így ezzel további teendő nincs.)

Az újonnan kibocsátott bankkártyák PIN-kódja, limitjei és egyéb beállításai, valamint díjai nem módosultak, és legkésőbb 2020. szeptember 30-ig szükséges aktiválni azokat az érintett ügyfeleknek. A határidőt követően a korábbi kártyák már nem használhatóak. Az SMS vagy e-mail értesítést követően a cserével kapcsolatban minden érintett kártyabirtokost részletesen tájékoztat a bank a kártyakiküldő levélben.

Az érintett ügyfeleknek legkésőbb a következő hetekben kiküldik az új bankkártyát, amely tartalmaz egy részletes tájékoztatót is a kártyacserével kapcsolatban. Azoknak az ügyfeleknek, akik nem kapnak új bankkártyát a kártyacseréről szóló tájékoztatóval együtt, nincs teendőjük. Kérdés esetén javasolják az ügyfeleknek, hogy hívják a +36 (1) 3 666 000-ás telefonszámot, vagy  írjanak az informacio@otpbank.hu e-mail címre.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik