Gazdaság

Mátrai Erőmű: a kormánypártok nem mentek el a bizottsági ülésre

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága mindent megtesz a Mátrai Erőmű környéki vízfolyásokat és tározót érintő szennyezések okainak feltárása és a probléma mielőbbi megoldása érdekében - mondta a bizottság LMP-s elnöke pénteken Egerben az MTI-nek.

Schmuck Erzsébet jelezte: egyre több helyen derül fény olyan helyi vagy regionális jelentőségű környezetszennyezésekre, melyek akár az érintett területen élők egészségét is veszélyeztethetik. Ezek egyike a közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott Mátrai Erőmű környéki szennyezés, amely miatt a parlament fenntartható fejlődés bizottságának kihelyezett ülését kezdeményezte Egerben.

A kormányoldali többség távolmaradása miatt a grémium nem lett volna határozatképes, így az ülés meghiúsult, ám az ügy fontosságára tekintettel Nunkovics Tibor (Jobbik) alelnökkel személyesen tájékozódtak a témában a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon — közölte a bizottság elnöke.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó erőműnél, a visontai zsgytározónál néhány napja munkhelyi balesetben vesztette életét egy fiatal férfi. A veszteséges erőművet az állam vásárolhatja meg a miniszterelnök barátjától.

Rendben találták Mészáros erőművét, mégis megrogyott a gát, és meghalt egy ember
Mindenki megrettent, nehogy a kolontárihoz hasonló katasztrófa történjen.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik