Gazdaság

Kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a NAV a Momentumnál

Szerda reggel megjelent a Momentum Mozgalom Múzeum körúti székhelyén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztálya, közölte a párt szerdán közleményben.

Mint írták, a NAV arról tájékoztatta a Momentum munkatársait, hogy kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a Momentum irodájában

költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben a bűncselekmény tárgyi, okirati bizonyítékainak, bizonyítási eszközeinek felkutatása és biztosítása céljából.

A NAV a kutatást a párt tavalyi országgyűlési kampányának költségvetési támogatásának elszámolása miatt rendelte el, a párt szerint valószínűsíthetően az Állami Számvevőszék korábbi feljelentése miatt.

A Momentum emlékeztetett, hogy miután az ÁSZ visszavonta az állami támogatásuk felfüggesztését, semmilyen problémát nem jelzett sem az ÁSZ, sem a NAV. Nem kértek be újabb iratokat, nem keresték őket, most azonban két héttel a választások után hirtelen bűncselekményekkel gyanúsítják a pártot, és fiktív számlákat keresnek.

Újabb ellenzéki átrendeződés: a Momentum tört előre
A DK kissé visszaesett az EP-választás óta, a Jobbik újra életjeleket mutat, a Momentum viszont fél év alatt sok helyen megduplázta szavazatmennyiségét. Mutatjuk, hogy alakul az ellenzéki különverseny.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik