Belföld

Visszavonta az ÁSZ a Momentum támogatásának felfüggesztését

De továbbra is fenntartják korábbi megállapításaikat.

Honlapján közölte az Állami Számvevőszék, hogy visszavonta a Momentum Mozgalom költségvetési támogatásának felfüggesztését. Mint írják, a párt „a kampánypénzek ellenőrzése során feltárt alapvető szabálytalanságok jövőbeli elkerülése érdekében igazolta a gazdálkodás alapvető kereteinek kialakítását, így megteremtette a lehetőséget a költségvetési támogatás felfüggesztésére vonatkozó vagyonmegóvási intézkedés visszavonására”.

A számvevőszék szerint korábban a Momentum nem igazolta a törvényes gazdálkodásnak való megfelelést, mostanra viszont a párt elnöke megküldte az ezt igazoló dokumentumokat. A hivatal mindehhez hozzátette, hogy továbbra is fenntartja a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek felhasználását értékelő ellenőrzés megállapítását, miszerint a Momentum esetében a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatás felhasználása nem volt szabályszerű.

A közleményhez hozzátették: a Párbeszéd költségvetési támogatásának felfüggesztésre továbbra is érvényben van. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik