Gazdaság

Az autósportban tündököl Szijjártó testvére, még egy kis közpénzes segítséggel

Néhány hete a G7 cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter családja az autósportokban erősít, a közpénz pedig valamiért követi őket. A tárcavezető testvére, Szijjártó Sarolta az autósportban egyre aktívabb szerepet vállal a Truck Race Promotion Kft., amelyhez közel 300 millió forint közpénz vándorolt az elmúlt két évben a külügytől és az ehhez tartozó intézményektől.

A Szerencsejáték Zrt. honlapjára feltöltött lista szerint újabb tétellel bővült a közpénzes támogatások sora, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. júniusban 5 millió forintos szponzorálási szerződést kötött Szijjártó Sarolta cégével a június 19.-július 8. időszakra.

Ez napi 263 ezer forintos szponzori megbízást jelent.

A G7 cikke szerint az ETR néven ismert kamionos Európa bajnokság az európai autó-motor sport szövetség, a FIA vállalkozása. Magyarországon a Truck Race Promotion Kft. rendezi a versenyeket, a Hungaroring adatai alapján 2014-ben 83 millió forintot,  2016-ban pedig 40,8 millió forintot kaptak ezért az állami cégtől. A Truck Race Promotion Kft.-nél 2015 óta dolgozik Szijjártó Sarolta, 2017-től pedig a vállalkozás operatív igazgatója.

A Szerencsejáték Zrt. nem először segíti a céget: 2016-ban még csak 5 millió forintot, 2018-ban már 71 millió forintot adtak.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik