Gazdaság

Szeretik a magyarok az Apple Payt

Aktívabbak az Apple Pay-fizetést használó iphone-osok, mint az androidosok – derül ki abból a körképből, amelyet a Világgazdaság készített.

A lap által megkérdezett bankok közül a Gránit Bank azt mondta, hogy náluk eddig 13 ezer ügyfél több mint 700 ezer érintéses fizetést bonyolított le telefonján, de ebben benne van mindkét típus. Az Apple Pay-es tranzakciók száma megközelíti 100 ezret, de az iOS-eszközzel rendelkező ügyfelek háromszor gyakrabban használják érintéses fizetésre a mobiljukat, mint az androidosok.

Az OTP Bank nem adott pontos számokat, de azt közölte, hogy az OTP Apple-készülékkel rendelkező ügyfeleinek meghatározó része aktívan használja a szolgáltatást és elégedett a minőségével. Sőt, adataik szerint az Apple Payjel fizető ügyfelek több tranzakciót végeznek.

A Magyarországon is jelenlévő Revolutnál is elérhető a szolgáltatás. A Revolut profilja, hogy a közvetítésével bankközi árfolyamon lehet utalni és pénzt költeni. Náluk nemcsak globálisan, hanem a magyar piacon is átlag feletti az iphone-os Revolut-felhasználók aránya.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik