Tech

A Revolut is elindította az Apple Pay-t Magyarországon

A Revolut a mai naptól elérhetővé teszi az Apple Pay-t a magyarországi felhasználói számára. A Revolut ügyfelei jelenleg 29 országban használhatják boltokban, applikációkban, vagy weboldalakon ezt a gyors és kényelmes fizetési megoldást iPhone, Apple Watch, iPad és Mac eszközökön.

Fotó: Revolut

A Revolut ügyfelek az appon, vagy a Walleten keresztül adhatják hozzá Revolut kártyájukat az Apple Pay fizetési szolgáltatáshoz. Ezenkívül azok az ügyfelek, akik nem rendelkeznek plasztikkártyával, néhány kattintással virtuális bankkártyát is hozzáadhatnak az Apple Wallethez a Revolut appból. Ezt a kártyát azonnal elkezdhetik használni, és nem kell megvárniuk a fizikai kártya megérkeztét sem. Ez lehetővé teszi azt, hogy új ügyfelek regisztráció után néhány percen belül már vásárolni tudjanak az Apple Pay-jel.

Bankolj okosabban: ezért jó a Transferwise, a Revolut és a Curve
Nem szabad félni az egyre népszerűbb, a bankolás egész új formáját biztosító fintech cégektől. Utánajártunk, és kiszámoltuk, hogy melyikkel mikor jár jobban az ember.

Az Apple Pay központi eleme a biztonság és az adatvédelem. Amikor a Revolut-kártyát Apple Pay fizetésre használjuk, a kártyaszámok sem az általunk használt Apple eszközön, sem az Apple szerverein nem tárolódik. E helyett a fizetéshez egy egyedi eszközfiók számot (Device Account Number) rendel hozzá a rendszer, ami titkosítva és biztonságosan van eltárolva a rendszer biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakciót egyszer használatos, egyedi dinamikus biztonsági kód hitelesít.

Az iPhone-t és Apple Watch-ot használó ügyfelek az Apple Pay használatával üzletekben, éttermekben, taxiban, árusító automatáknál és egy sor egyéb helyetn tudnak fizetni. Ha a felhasználó appban, vagy a Safari böngésző használata során a weben szeretne fizetni az Apple Pay-jel, nincs szükség manuálisan kitölteni hosszú űrlapokat, és minduntalan megadni a kiszállítási címet és a számlázási adatokat. Minden egyes Apple Pay-es vásárlást egyetlen pillantással vagy érintéssel jóvá lehet hagyni a Face ID vagy Touch ID, esetleg az eszköz jelkódjának használatával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik