Gazdaság

Tízmilliárdokat ad a kormány az erdélyi és etióp keresztényeknek

Több tízmilliárd forintot osztott szét a kormány a határon innen és túli, valamint a még távolabbi keresztények között. A listát az erdélyi reformátusok vezetik, mintegy tízmilliárd forinttal, de jut etióp menekülttáborra is — írta meg a Napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok szerint

  • az Erdélyi Református Egyházkerület előbb négy részleteben összesen 7,9 milliárd forinthoz jut “erdélyi ingatlanberuházási és eszközbeszerzési támogatás” címén, majd az Új Ezredév Református Központ kap kereken 1 milliárdot.
  • A Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház négy részletben 700 millió forinthoz jut az adófizetők pénzéből.
  • A gyimesfelsőloki Szent Erzsébet Alapítvány  támogatása 500 millió forint.
  • A diaszpóra ingatlanberuházási és eszközbeszerzési támogatására a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának 2,5 milliárdot juttatott a kormány.
  • Az Etióp Ortodox Tewahido Egyháznak, az Etióp Katolikus Egyháznak és a Jézus Helye Etióp Evangéliumi Egyháznak, a Mai Aini menekülttábor támogatására, továbbá az Etióp Ortodox Tewahido Egyháznak az addisz-abebai Migbare-Senay szegénykórház támogatására 644 millió forintot juttatott a kormány. A Mai Aini támogatására további 161 millió forint adomány szerepel a határozatban, amelyet az Etióp Ortodox Tewahido Egyház kap meg.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök etióp keresztény vezetõket fogad a Karmelita kolostorban 2019. június 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik