Gazdaság

Mészáros öccse feltör, idén már 1,2 milliárdnyi állami munkát szerzett meg

Ismét közpénzes munkához jutott Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos öccse, illetve az ő érdekeltsége, a Pegazus Trade Kf.: Mészáros János cége ezúttal a MÁV-Start Zrt.-nek szállít hegesztőeszközöket 140 millió forintért – derül ki a 24.hu birtokába jutott szerződéslistából.

Ezzel együtt idén összesen 1282 millió forintnyi állami munkát szereztek meg Mészáros János cégei.

  • Nemrégiben a K-Monitor szúrta ki, hogy Mészáros János cége nettó 115 millió forintért szállíthat munkaruhákat a Magyar Közútnak.
  • A 24.hu-n régóta követjük Mészáros János és a Magyar Közút Zrt. közötti üzleti kapcsolatot. Van mit: az állami tulajdonú cég 460 millió forintért vett nyári és téli adaptereket a Pegazus Trade Kft.-től. Korábban pedig 567 millió forintért vettek az ország különböző pontjaira szánt 34 darab aszfalttömörítő gépet, szintén a Mészáros-cégtől.

A gyorsuló tempót már tavaly decemberben érezni lehetett, ekkor a Magyar Közút két közbeszerzési pályázatán is a a Pegazuson keresztül Mészáros János tulajdonában lévő bicskei Herceghalom Interat Zrt. futott be győztesként, összesen 510 millió forint értékben.

A miniszterelnök barátjának testvére cégeivel leginkább Fejér megyében aktív. Tavaly remek évet zárt: a mérlegadatok szerint  három nagy cége összesen 630,5 millió forintos hasznot termelt, Mészáros János pedig 150 milliós osztalékkal gazdagodott egyetlen év alatt.

Mészáros vejét és gyerekeit is bevette a 2 milliárd dolláros vasútépítésbe
Hitelből készül a vasútvonal, amit Mészárosék építenek.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik