Gazdaság

Mészáros veje 3 milliárdos munkát szakított Lázár villamos-projektjéből

Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veje, Homlok Zsolt is kapott egy szeletet a Szeged és Hódmezővásárhely között épülő tram-train tortájából. Az üzletember érdekeltségébe tartozó Homlok Zrt. 3 milliárd 270 millió forintért építi meg a beruházáshoz tartozó járműkarbantartó csarnokot — derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjának mellékletéből.

A munkára ajánlatot adott a EB Hungary Invest Kft., a FERROÉP Zrt. és a TTDExpert Zrt. kettőse, valamint a Vitruvius Építő Kft. is. A  2876 négyzetméter alapterületű vasbeton pillérvázas csarnok három fő egységből áll majd:

  • egy nagy belmagasságú, teljes hosszán daruzott, két javítóvágányos karbantartó csarnokból,
  • egy nagy belmagasságú eszterga csarnok, középaknás kialakítással, a karbantartócsarnok felé eső oldalán kétszintes kiszolgáló épületrésszel,
  • A karbantartó csarnok északi oldalfalához csatlakozó, földszintes kialakítású, kiszolgáló épületrészből.

Ahogyan korábban az RTL Klub értesülései alapján megírtuk: felszedték a korábban már lerakott, használt síneket a tram-train vonalán. A 70 milliárdba kerülő beruházást Lázár János felügyeli, a korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszter küldött tájékoztatót a helyieknek, ebből pedig kiderült, hogy bár a határidő tartható, a korábban lefektetett síneket fel kell szedni. Az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban azzal magyarázta a máshonnan elbontott, 40 éves sínek használatát, hogy az erre a mellékvonalra még jó lesz, és költségeket is spórolnak vele.

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik