Gazdaság

100 millióért vesz vezetékeket a MÁV Mészáros vejének cégétől

Az EP-választások másnapján, május 27-én írt alá szerződést (amit PDF-ben itt talál) a MÁV a Homlok Zsolt érdekeltségeként ismertté vált Vasútvill Kft.-vel. A 308 ezer eurós, tehát több mint 100 millió forintos keretszerződés szerint a MÁV nagyvasúti vonalakon alkalmazott munkavezetékeket vesz a vállalkozástól.

Homlok Zsolt 2017-ben vette feleségül Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos lányát, Ágnest. A Vasútvill Kft. 2018 nyarán apósával együtt nyert el 23 milliárd forintos vasútépítési megbízást. Homlok korábban is a vasúti bizniszben utazott: 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról. Korábban éppen a Homlok vezette cég kapott megbízást a felcsúti kisvasút építésére, a dél-balatoni vasút 100 milliárd forintos megaberuházásában pedig konzorciumi társa volt Mészáros cégének, az R-Kord Kft.-nek.

A felsővezeték-építéssel foglalkozó Vasútvill Kft. tulajdonosa a prágai Rafinanz Promotion s.r.o., amelynek nem csak ügyvezetője, hanem többségi tulajdonosa is Homlok Zsolt.

Mészáros veje Prágán keresztül szállt be a klán vasúti cégszerzésébe
Egy cseh társaságban szerzett 75 százalékos részt Homlok Zsolt. Ezzel is a Mészáros-birodalom gyarapodott.

Kiemelt kép: iStockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik