Gazdaság

Már Mészáros Lőrinc testvére is sorra húzza be a nagy megbízásokat

Magyarország leggazdagabb, óvatos becslés szerint a második leggazdagabb embere Orbán Viktor kormányfő jó barátja, Mészáros Lőrinc. És úgy fest, testvére, Mészáros János mellé is odapártolt a szerencse.

A féltucatnyi céges érdekeltsége közül az egyik vállalkozás, a Pegazus Trade Kft. most nyert el egy nettó 460 millió forintos megbízást a Magyar Közúttól.

Az állami tulajdonban levő közútkezelő nyári és téli adapterek (padkakasza adapter, rézsűkasza adapter, homlokseprő adapter, homlokhóeke, sószóró adapter) beszerzésére írt ki pályázatot. Az öt részre bontott pályázatból négynél a Pegazus be is húzta a munkát, az ötödik megbízás az Unikomtech Gép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-é lett nettó 140 millió forintért – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Nagyon meg lehet elégedve a Magyar Közút Mészáros János cégével, mert nemrég egy másik zsíros megbízással látták el. Nettó 567 millió forintért vettek az ország különböző pontjaira szánt 34 darab aszfalttömörítő gépet a Pegazus Trade-től. Tavaly decemberben pedig a Magyar Közút Zrt. két közbeszerzési pályázatán is a tavaly február óta a Pegazuson keresztül Mészáros János tulajdonában lévő bicskei Herceghalom Interat Zrt. futott be győztesként.

A rendőrség pedig áprilisban szintén őket tette meg beszállítónak a Magyar Narancs korábbi cikke szerint. Mészáros János másik cégével, az Agro-Felcsúttal is kapcsolatba került a Magyar Közút: 770 millió forintért tőlük rendeltek sószórókat.

A Pegazus Trade az elmúlt években megtáltosodott. Míg 2013-ban csupán bő 40 millió forintos forgalmat tudott felmutatni a cég, addig 2017-re a forgalma már 2,3 milliárd forint fölé hízott, vagyis öt év alatt 56-szorosára nőtt.

Kiemelt képünk illusztráció. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai helyeznek ki egy a fizetős autópálya-szakaszt jelző táblát az M0-ás autóúton, az M3-as autópálya lehajtójának közelében 2014. december 31-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik