Gazdaság

Válasz Online: megszűnhet a Lokál, újraindulhat a Metropol

A portál forrásai szerint a kormányzati médiabirodalom vezetése a Ripost módszereit sem nézi jó szemmel.

Az Echo TV és a Hír TV összevonásával nem ért véget a kormányzati médiaholding átalakítása – írja a Válasz Online. A portál körképet közöl az eddigi lépésekről, és arról is, hogy mi várható.

Írnak például arról, hogy forrásaik szerint Vaszily Miklós feladata a TV2 élén a kereskedelmi csatorna és az Origo közti „szinergiák” elmélyítése lesz, és arról is, hogy bár Schmidt Mária meg akarta tartani befolyását a Figyelő élén, a hetilap a médiabirodalom munkáját irányító Mediaworks-elnök, Liszkay Gábor szemében túl sok botrányt halmozott fel, miközben nem hozott politikai hasznot 2-3000 körülire olvadt példányszámával.

Azt is tudni vélik a Válasz Online forrásai, hogy a Mediaworks-központban úgy látják, a Lokál sokak számára taszító, nem olyan jó brand, mint a 2016-ban bezárt Metropol volt. Emellett az ingyenes Lokál miatt nehéz a fizetős bulvárlapok, így a Bors felé terelni az olvasókat, ezért várható a Metropol újraindítása.

A Ripostról úgy tudják, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a nem auditált lap valójában 5-7 ezer példányban fogy, és Liszkayék nincsenek kibékülve Ómolnár Miklós főszerkesztő módszereivel sem. Az önkormányzati választásig még szükség lehet a „piszkos munkára”, de utána összevonhatják a lapot az apolitikusabb Borssal.

Emellett a Válasz Online forrásai szerint lehet számítani arra, hogy hetilap formájában is megjelenik a Mandiner, a 888-at pedig konszolidálhatják.

Frissítés: A Mediaworks közleményt adott ki, amiben nehezményezik, hogy a Válasz Online nem kereste őket a cikk megírása során. Tagadják, hogy megszüntetnék a Lokált, újraindítanák a Metropolt, összevonnák a Borsot a Riposttal és konszolidálnák a 888-at, bármit is jelentsen az.

(Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik