Gazdaság

Sarka Kata élettársának cége 40 milliós támogatást kapott a Szerencsejáték Zrt.-től

Az mfor.hu a Szerencsejáték Zrt. frissített támogatási listája alapján arról ír, hogy 2019 első három hónapjában mindössze három cég kapott pénzt az állami vállalattól:

  • januárban 8 millió forint plusz áfát kapott a Férfiak Klubja Kft.,
  • februárban 10 millió plusz áfát a Hazai Termék Kft.,
  • a legtöbb pénzt pedig a Netrise Hungary-nek ítélték meg, 40 millió plusz áfát.

A cég egyedüli tulajdonosa az a Bessenyei István, aki korábban Sarka Kata és Rogán Cecília üzlettársa is volt a Nakama&Partners-ben – és aki az mfor.hu szerint egy ideje már Sarka Kata férje is – , illetve a Fidesz kedvenc őrző-védő cégének, a Valton-Sec kisebbségi tulajdonosa.

Luxusvillát épít Sarka Kata élettársa Budán
Bessenyei István a Fidesz kedvenc őrző-védő cégének kisebbségi tulajdonosa.

Tavaly év végén nem fukarkodtak a pénzek megítélésével: novemberben a Békemenetekhez köthető Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány számára 70 millió forintot utaltak ki, illetve 10 milliót adtak a DEPOK – Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítványnak is.

Az év utolsó hónapja szokás szerint az osztogatásokról szólt, melynek során 270 millió forintot adtak a Fradi égisze alatt működő sportágak támogatására. A legtöbbet, 50 milliót maga az egyesület, az FTC kapta, de 45-45 millió jutott az FTC Kajak-Kenu Utánpótlás-nevelés Nonprofit Kft.-nek és az FTC Vízilabda Utánpótlás Nonprofit Kft.-nek, 40 millió pedig az FTC Férfi Torna Kft.-nek – írja az mfor.hu.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik