Gazdaság

Mészáros Lőrinc mer nagyot álmodni, hatalmas dobásra készül

Tőzsdei szuperholdingját európai szinten is látható, a külpiacokat is meghódító és onnan is finanszírozható céggé tenné Mészáros Lőrinc, olvasható az e heti HVG-ben.

A lap szerint a cégbirodalom londoni bemutatkozása a vártnál is jobban sikerült. A találkozók az ismerkedésről és a bizalomépítésről szóltak, befektetési ígéretet senki nem tett.

A HVG informátora arról is beszámolt, hogy Mészáros emberei bemutatták azt a hihetetlenül széles portfóliót, amire eddig szert tettek, ami azért figyelemre méltó, mert egyetlen hazai brókercég sem vállalja nyíltan a politikailag érzékeny cégrendszer értékelését.

A külföldi megítélés szempontjából a legfontosabb kérdés az, hogy az egyesített Konzum–Opus el tudja-e hitetni a befektetőkkel, hogy versenykörülmények között, korrupciómentes övezetben is képesek fejlődni.

Mészáros Lőrinc totális diadalát hozta 2018
2018 is Mészáros Lőrinc éve volt, idén azonban az egykori gázszerelő ligát váltott: meghódította a tőzsdét, megszerezte Simicska Lajos egykori birodalmát, a leggazdagabb magyar lett, és az se fékezte szárnyalását, hogy kiderültek luxuspassziói.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik