Gazdaság

Mészárosék megvettek egy céget, ami 4 milliárdnyi ingyenpénzt és kiemelt státuszt kapott

Az mfor.hu cikke szerint 2018. december elsején a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. az egyedüli tulajdonosa lett a szerencsi PIMCO Kft.-nek.  A társaság az évek óta húzódó, Szerencsre tervezett üveggyapot gyár beruházásával összefüggésben 2017. május 23-án kapott érvényes környezethasználati engedélyt 2022. május 31-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalának Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályától.

A cikk arról ír, hogy az engedélyeztetési eljárást mindössze 42 nap alatt lefolytatta a hatóság. A gyorsaság nem meglepő, hiszen 2016 év végén a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a beruházást. Hozzáteszik: a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2016 szeptemberében 4 milliárd forintos támogatásban részesítette a projektet.

Mészárosék tehát

a PIMCO révén megvettek egy olyan céget, melynek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű projektje van, 4 milliárdos állami támogatást és érvényes környezethasználati engedélyt is magáénak tudhat

Kiemelt kép: MTI/ Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik