Gazdaság

Nem állapítottak meg bűncselekményt Andy Vajna rádiós pályázata kapcsán

Békéscsabán annak ellenére nyert frekvenciát a Rádió 1, hogy alakilag érvénytelen volt a pályázata. Igaz, a Médiatanács később megváltoztatta döntését.

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény az Andy Vajna-féle Rádió 1 békéscsabai frekvenciapályázata kapcsán – írja a 444.

Az ügyben Szigetvári Viktor, a már megszűnt Együtt politikusa tett feljelentést hivatali visszaélés gyanúja miatt, a Médiatanács ugyanis annak ellenére hozta ki győztesnek a frekvenciapályázaton a Rádió 1 üzemeltetőjét, a Radio Plus Kft-t, hogy az pályázatában több alaki hibát is vétett. Végül a Médiatanács kihátrált, a cégben bekövetkezett ügyvezető-váltásra hivatkozva kizárta Vajnáékat, és mégis az érvényes pályázatot benyújtó, a frekvencián több mint húsz éve sugárzó Interax Kft. kapta meg a jogosultságot.

A Szigetvári feljelentése nyomán indult nyomozást – a 444-hez eljuttatott végzés szerint – bő egy év után lezárta a rendőrség, mert a rendelkezésre álló adatok és bizonyítási eszközök alapján nem tudtak megállapítani bűncselekményt.

Vajnáék végül egy másik helyi rádióval kapcsolódtak hálózatba, de az Interax Kft-vel névvitájuk is volt: az ugyanis Rádió 1 Békéscsaba néven sugározta helyi műsorát, így végül nevet kellett változtatniuk a Vajna-féle Rádió 1 megérkeztével. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik