Gazdaság

Budapest Airport: erre figyeljen, ha repül karácsony táján

Az év végi ünnepek közeledtével a Budapest Airport szeretné felhívni az utasok figyelmét a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyújtotta szolgáltatásokra, a repülőtér sokszínű kínálatára és néhány gyakorlati információra, amely hasznos lehet az utazás, vagy épp az ünnepi készülődés során.

  • Első lépésként már az utazás előtt érdemes letölteni a Budapest Airport mobil applikációját, amelyből a repülőtér kínálta aktuális lehetőségekről, járatinformációkról és egyéb hasznos tudnivalókról lehet tájékozódni.
  • A biztonsági ellenőrzés felgyorsítása érdekében érdemes előzetesen ellátogatni a Budapest Airport weboldalára, és meggyőződni arról, hogy milyen tárgyakat lehet behozni a repülőtérre illetve felvinni a repülőgép fedélzetére; és melyek azok a tiltott eszközök, amelyeket mindenképpen otthon kell hagyni.
  • Az ünnepek közeledtével fontos megjegyezni, hogy a tűzijáték és a csillagszóró a repülésre veszélyes eszköznek számít, így azok sem kézipoggyászban, sem pedig feladott bőröndben nem szállíthatók, azokat a repülőtéren elkobozzák vagy kidobatják a szemétbe az utasokkal.
  • December végén, az ünnepi időszakban sokan utaznak Budapestről repülővel – érdemes emiatt a szokásosnál korábban kiérkezni a repülőtérre, hogy biztosan időben áteshessünk a biztonsági ellenőrzésen. A legrosszabb, ami a korán érkezőkkel történhet, hogy lesz még idejük egy kávéra vagy nyugodt vásárlásra, mielőtt beszállnának a repülőbe.
  • A repülőtéren töltött idő nemcsak remek kikapcsolódás és ráhangolódás lehet az utazásra szerintük, hanem kiváló lehetőség a még hiányzó ajándékok megvásárlására is. Minőségi magyar és nemzetközi márkák széles kínálatát említik, valamint hogy a poggyászokra vonatkozó súlykorlátozás miatt sem kell aggódni: a SkyCourtban (az utasbiztonsági ellenőrzés után) vásárolt termékeket, beleértve az ajándéknak szánt italokat is, korlátozás nélkül fel lehet vinni minden repülőgép fedélzetére.

 Kiemelt kép: Résztvevők a Liszt Ferenc-repülőtér új utasmólójának avatásán 2018. szeptember 13-án. MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik