Gazdaság

100 millió forintért vettek babakötvényt a szülők egy szerencsés magyar gyereknek

Eddig összesen 327 fiatal juthatott hozzá a Start-számlán levő közel 328 millió forintjához, az Azénpénzem.hu információi szerint azonban három éven belül több mint 4,7 milliárd forint kifizetése várható.

A Magyar Államkincstár a lap 327 olyan kincstári Start-értékpapírszámlával rendelkező ügyfele van, akik már betöltötték a 18. életévüket. Ők összesen több mint 327,7 millió forint megtakarításhoz jutottak hozzá, majdnem minden tízedik fiatal helyezte el pénzét újra a Kincstárban.

A következő három év megugrást hoz majd. Majdnem 4,5 ezer kincstári Start-értékpapírszámlával rendelkező ügyfél válik nagykorúvá, ők pedig összesen 4,7 milliárd forintot meghaladó megtakarítást vihetnek haza.

Az egy számlára jutó átlagos összeg bő egymillió forint.

A Kincstárban a Start-számlán elhelyezett legmagasabb összeg egyébként meghaladja a 100 millió forintot. A tízmillió forint feletti megtakarítások száma pedig mintegy 90 darabra rúg.

A lap emlékeztet: a gyerek startolására felhasználható pénzt azonban apránként is lehet gyarapítani, a Babakötvény alapcímlete ugyanis egy forint.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik