Gazdaság

Kirendelték a fővárosi kukásautókat az agglomerációba

Fóton hétfőn kellett volna elszállítani a kommunális hulladékot – de a regionális cég, a Zöld HÍd már nem vitte el, mert az állami kukaholding a kelleténél kevesebb pénzt adott a Zöld Hídnek. (Meg lényegében az ország nagy részén nagy csúszásokkal fizet a kukaholdig a szolgáltató cégeknek, a számlázási rendszer két évvel az indulás után is hibásan működik.) Úgyhogy sok kuka kinn maradt az utcán.

Ugyan szerdán újraindult a szállítás – mivel a katasztrófavédelem végre kifizeti a szolgáltató céget – az érintett 116, Pest és Nógrád megyei településen, de első körben azokból a városokból és falvakból viszi el a vegyes hulladékot a Zöld Híd, ahonnan a normál rend szerint is szerdán kellene elvinni.

Fóton mégis megjelentek szerda reggel kukásautók – de nem a Zöld Híd, hanem a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. autói. Kiemelt képünkön is ez látszik. Lapunk munkatársának elmondták a szemétszállítók, hogy kirendelték őket.

Mégpedig alighanem ezt jelenti az, amire a Zöld Híd Facebook-posztjában utalt: az állami kukaholding „kisegítő járműveket szervezett.” Vagyis a kukaholding most odateszi magát, gyorsan el kell takarítani az utcáról a hulladékot.

Egy szempontból mégiscsak különös a megoldás. A fővárosban a szelektív- és zöldhulladék-szállítással akár több hetes csúszásban is van több területen az FKF, most azonban máshova irányítják az autóikat. Máshol kell tüzet oltani.

Nem is olyan lassan betemeti a szemét a fél országot
Leállt a zöldhulladék begyűjtése 116 településen az őszi lombhullás kellős közepén, már a főváros utcáin is hetekig parkol a szelektív hulladék.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik