Gazdaság

Rekordösszeget vesztett két nap alatt az amerikai milliárdos

Új rekord született: két nap leforgása alatt több mint 19 milliárd dollárt vesztett vagyonából az Amazon árfolyamának esése miatt Jeff Bezos, ezzel a Bloomberg Billionaires Index szerint ő az első milliárdos, aki ennyi idő alatt ilyen sok pénzt veszítsen.

Korábban ezt a rekordot a Facebook-vezér Mark Zuckerberg tartotta, aki júliusban az elemzők által várttól elmaradó bevétel és felhasználószám közlése után 16,5 milliárd dollárt vesztett vagyonából.

A hétfői amerikai tőzsdei gyenge teljesítmény főként a technológiai részvényeknek volt köszönhető, az Amazon tegnap további 6,3%-ot esett, ezzel Bezos vagyona 128,1 milliárd dollárra csökkent a múlt hónap eleji 167,7 milliárdról, írta a Portfolio.hu.

Januári hír volt, hogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója és vezérigazgatója a világ leggazdagabb embere az amerikai Forbes magazin számítása szerint. Az újabb 2,8 milliárd dolláros növekedést annak köszönhette akkor, hogy Amazon Go üzlet megnyitását után az e-kereskedelmi óriás árfolyama 2,5 százalékot emelkedett.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik